Päijät-Hämeen kylät ry:n ja Päijänne-Leader ry:n yhteistyön tiivistyminen

17.10.2018

Päijät-Hämeen Kylät ry ja Päijänne-Leader ry ovat päätymässä ratkaisuun, jonka tavoitteena on vahvistaa ja mahdollistaa maaseudun laajempi yhteistyö alueen kehittämisessä sekä maaseudun säilyttäminen elinvoimaisena yhdistämällä kahden maaseudulla toimivan yhdistyksen voimavarat.

Päijät-Hämeen Kylät ry on toiminut alueen maakunnallisena kyläyhteenliittymänä yli 20 vuoden ajan. Vuoden 2014 jälkeen Päijät-Hämeen Kylillä ei ole ollut kyläasiamiestä viimeisimmän kylähankkeen päätyttyä.  Yhdistyksen perustoimintaa on pyörittänyt osa-aikainen sihteeri ja puheenjohtaja. Kylätoiminnan valtionavun niukkuus ei ole mahdollistanut kokoaikaisen työntekijän palkkaamista kylätoimintaa.

Kyläasiamiehen tarve on tunnistettu siihen ja siihen on pyritty hakemaan ratkaisua mm. hankkeen kautta, mutta valitettavasti haetut hankkeet eivät ole saaneet rahoitusta. Tilanteeseen parhaaksi ratkaisuksi on todettu toimintojen yhdistäminen hallintoa keventämällä, hyödyntämällä olemassa olevia henkilöresursseja ja hakemalla vahvempaa näkyvyyttä maaseudun toimijana.

Päijät-Hämeen kylien toimiston siirtyminen Päijänne-Leader ry:n toimiston yhteyteen vuonna 2015 on mahdollistanut jo nyt yhteisten henkilöstöresurssien hyödyntämisen. Yhteistyössä on mietitty myös tulevaisuutta vielä vähän pienemmällä hallinnolla, jotta resurssit riittävät kylillä tapahtuvaan työhön.

Päijät-Hämeen Kylät ry:n ja Päijänne-Leader ry:n yhdistymisessä on tavoitteena pitkäjänteinen alueemme kehittäminen ja vaikuttavuuden lisääminen olemalla vahvempi ja näkyvämpi toimija laajemmalla kontaktipinnalla.

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/taloussihteeri
044 770 0174

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Henna Pirkonen
kyläaktivaattori
044 712 4208

Joonas Karhinen
yhteisöaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!