Kevätkokouksessa 12.5.2022 palkittiin hankkeita

17.5.2022

Päijänne-Leader ry:n hallitus päätti muutaman vuoden tauon jälkeen palkita päättyneitä Leader-hankkeita. Perinteisesti Suo, Kuokka ja Jussi – huomionosoitukset sekä Sisu- kunniamaininta on myönnetty hankkeille, jotka ovat olleet vaikuttavuudeltaan erityisiä. Hallitus palkitsi Päijänne-Leader ry:n kevätkokouksessa 12.5.2022 viisi hanketta Suo, Kuokka, Jussi ja Sisu – kunniamaininnoilla.

Suo
Palkinto myönnetään alueelle tai kylälle, joka on yhteistyöllään ja tahtotilallaan edistänyt maaseudun elävänä pysymistä merkittävällä tavalla.

Arrakosken kyläyhdistys ry, Arrakosken elävä historia. Hankkeessa toteutettiin kyläkirja ja luontopolku. Hanke toi eläväksi Arrakosken uniikin teollisen historian. Kirjoitusurakkaa hoidettiin pitkälti talkoovoimin. Arrakoski-polku tuo historian lähelle ja kaikille alueen asukkaille ja vierailijoille koettavaksi.
Päijänne-Leaderin hallitus totesi, että tunnustus annetaan perinteitä kunnioittavalle kylälle, joka teki historiansa eläväksi ja koettavaksi.

Itä-Hämeen Rasti ry, Kartta kaikille ja Kaikki kartalle – hankkeet. Kehittämis- ja investointihankkeissa tuotettiin suunnistuskarttoja sekä MOBO-kiintorasteja. Hankkeilla mahdollistettiin myös suunnistusopetusta ja saatiin uusia harrastajia. Karttoja tehtiin myös koulujen läheisyyteen, jolloin niitä voitiin hyödyntää opetuskäytössä. Myös alueella retkeilijät otettiin hankkeessa hyvin huomioon ja karttoja tehtiin matkailijoiden käyttöön.

Päijänne-Leader ry:n hallitus totesi, että nyt myönnettävä tunnustus menee sitkeälle ja kehittämishalukkaalle toimijalle, joka halusi kaikki kartalle.

Kuokka
Palkinto myönnetään hankkeelle, teolle tai toimintatavalle, joka on käynnistänyt laajaa omaehtoista toimintaa ja yhteistyötä paikallisesti tai seudullisesti.

Juotavan Hyvä Etelä-Päijänne ry, Retkitiedot näkyviin ja hyötykäyttöön. Yhdistys toteutti reitistöhankkeen, jonka tavoitteena oli luontomatkailukohteiden näkyvyyden parantaminen. Hankkeen mahdollistamana toimijoita innostettiin, kehitettiin yhteistyötä ja tuotettiin retkeilyreitit outdooractive-alustalle, josta reitit on helppo löytää ja ottaa käyttöön.
Päijänne-Leader ry:n hallitus toteaa, että Juotavan Hyvä Etelä-Päijänne on erinomainen yhteistyön kehittäjä. Sujuvalla toteutuksella saatiin retkeilyreitit näkyviin ja kaikkien käyttöön.

Jussi
Jaetaan tunnustuksena sellaiselle henkilölle, joka on esimerkillään innostanut paikalliseen kehittämistyöhön ja tulosta on syntynyt.

Olli Vuori
Päijänne-Leader ry:n hallitus toteaa, että Olli Vuori on aktiivinen toimija ja yhteistyön rakentaja. Ollin asiantuntijuudella ja sinnikkäällä kehittämisotteella Lintuhoitolan hankkeet ovat edenneet puheista tekoihin.

Sisu
Hanke, jossa on esimerkillistä sisukkuutta ja kehittämishalukkuutta.

Päivänsäde – säätiö sr, Hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen. Hankkeessa hankittiin sähköpyörään, jolla vaikeastikin vammainenkin henkilö pystyy turvallisesti toisen henkilön avustaman pyöräillä ja saada hyvinvoinnin kokemuksen ja osallistumisen ilon.

Päijänne-Leader ry:n hallitus halusi palkita Päivänsäde-säätiön hankkeesta, jonka tuloksena lisättiin merkittävästi erityisryhmän hyvinvointia ja osallisuutta.

Majakkapaviljonki Oy, Majakkapaviljonki investoi palvelutoiminnan kehittämiseen Kanavalahden vierasvenesatamassa. Majakkapaviljonki toteutti pitkään suunnitellun sauna- ja juhlatilan ja osoitti hankkeen läpiviennissä sitkeyttä, jota rakentaminen kyläkeskuksessa edellyttää. Globaali pandemiatilanne teki vastavalmistuneen uuden palvelun lanseeraamisesta haasteellista. Siitäkin yritys selvisi hienosti.

Päijänne-Leader ry:n hallitus toteaa, että Majakkapaviljonki Oy on sitkeä ja sinnikäs yritys, jolle mikään ei ole mahdotonta.

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/talouspäällikkö
044 770 0174

Anna Koskinen
talouspäällikkö
044 771 4073

Tiina Västilä 
kyläaktivaattori
044 712 4208

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Janne Niemimäki
kalatalouskoordinaattori
044 744 0396

Joonas Karhinen
yritysaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!