Kalkkisten satamaan uusi vierasvenelaituri

15.5.2018

Tiistaina 15.5.2018 juhlittiin Kalkkisten sataman uuden vierasvenelaiturin avajaisia. Uusi n. 46 m pitkä laituri on toteutettu Kalkkisten seudun kyläyhdistys ry:n hakemalla hankkeella, johon on saatu rahoitus Päijänne-Leader ry:stä. Hankkeen urakoitsijana toimi Rakennuspalvelu Tarvaala Sysmästä. Lisäksi Kalkkisten seudun kyläyhdistys ry teki talkoilla kaiken, minkä projekti antoi myöten.

Kalkkisten uusi vierasvenelaituri on osa suurempaa satama-alueen kehittämisprojektia. Kesällä 2017 Kalkkisten satamaan tehtiin Leader-rahoituksen ja talkootyön voimin infotaulu sekä grillipaikka. Satamasta löytyvät myös matonpesupaikka ja puucee.

Uuden vierasvenelaiturin myötä kaiken kokoiset veneet ja laivat pääsevät nauttimaan kylän monipuolisesta tarjonnasta, tapahtumista palveluihin. Satama on lisäksi tärkeässä roolissa monissa kylän kesätapahtumissa.

Pienen kylän monipuoliset palvelut ovat nykyään jo harvinaisuus ja kalkkislaisille ylpeyden aihe. Kylänraitin varrelta löytyy muun muassa kauppa, koulu, pankki, baari ja viinitila. Kalkkisten tunnettuutta on pyritty lisäämään erilaisten hankkeiden kautta, eikä uusi vierasvenelaituri-hanke ole poikkeus. Hankkeiden tavoitteena on ollut lisätä näkyvyyttä niin kylälle, kuin kylän yrittäjille ja muille toimijoille. Palveluiden monipuolisuus pitää asukkaat kylällä ja tuo niitä toivottavasti lisää. Ja asukkaat pitävät palvelut kylällä ja kylän elävänä sekä elinvoimaisena.

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/taloussihteeri
044 770 0174

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Henna Pirkonen
kyläaktivaattori
044 712 4208

Joonas Karhinen
yhteisöaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!