Hämeen Leader-ryhmät

EMO ry Espoo, Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Vantaa Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Nastola ja Orimattila Linnaseutu ry Hattula, Janakkala ja Hämeenlinna Lounaplussa ry Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä  

LEADER-HANKKEIDEN JULKISUUS

Hankkeilta odotetaan avoimuutta ja toiminnan tuloksien tiedottamista. Kaikissa EU-ohjelmissa ja Leader-hankkeissa tulee selvästi näkyä maininta EU:n osallistumisesta rahoitukseen.

Leader-rahoitettuja hankkeita koskevissa lehtijutuissa, lehdistötiedotteissa, mediatilaisuuksissa yms. on mainittava EU:n Leader-rahoitus. Lisäksi uutisoinnissa on hyvä mainita myös Leader-rahoitusta kanavoiva taho eli paikallinen Leader-ryhmä.

Täältä löydät selkeän tulostettavan infopaketin: Hankeviestinnän muistilista.

Ohjeet logojen käytöstä hankkeissa

Kaikissa ohjelmasta kertovissa julkaisuissa sekä ohjelman rahoituksella tehdyissä julkaisuissa (kuten esitteissä, raporteissa ja lehti-ilmoituksissa) on käytettävä Euroopan unionin lippua. Lipun yhteydessä tulee olla seuraava tunnuslause: “Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin”. EU-lipun lisäksi tulee käyttää Leader-logoa aina kun rahoitus tulee Leaderin kautta. Alla olevissa kuvatiedostoissa on EU-lippu ja kyseinen rahastoa kuvaava lause sekä Leader-logo.

EU-lipun ja Leader-logon lisäksi voidaan käyttää muita tunnuksia kuten paikallisen Leader-ryhmän omaa logoa tai organisaation omaa tunnusta.

Klikkaamalla logoa saat tallennettua sen .jpg-muodossa omalle koneellesi. Lisää logovaihtoehtoja Maaseutuverkoston sivuilla, Leader-ryhmien omat logot ryhmien omilta sivuilta.


EU-lippu ja maaseuturahasto -tunnuslause:
– pohja: pantone reflex blue
– tähdet: pantone yellow

Käytetään rahoittajan tunnuksena.

EU-lippu ja maaseuturahasto -teksti:
– pohja: pantone reflex blue
– tähdet: pantone yellow

Käytetään rahoittajan tunnuksena kun tilaa on vähän.

LEADER-logon värit:
– pohja: musta tai pantone 329 (cyan 100 %, yellow 47 %, black 47 %)
– siemenkuvio:pantone 128 tai magenta 8 %, yellow 65 %
– kirjaimet, yläkaari ja oikea puoli pohjasta: valkoinen

Kaikissa LEADER -ryhmien rahoittamien hankkeiden julkaisuissa (kuten mainoslehtisissä, esitteissä ja tiedotteissa, myös sähköisissä julkaisuissa, kuten internetsivuilla sekä av-aineistossa) on suositeltavaa käyttää EU -lippua tunnuslauseineen (Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin) sekä LEADER -logoa. Julkaisun tietosisällöstä vastaavan tahon yhteystiedot on ilmoitettava.

 

Julisteet

Jos julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 50 000 euroa, sijoita hankkeen toteuttamisen ajaksi toimea ja sille saatavaa EU-tukea esittelevä A3-kokoinen juliste näkyvälle paikalle: investoinnin yhteyteen, rakennuskohteeseen tai toimitiloihin. Riittää, että juliste on paikallaan hankkeen toteuttamisen ajan.

Täytä julisteeseen kuvaus hankkeesta. Kuvauksessa voit kertoa esimerkiksi hankkeen nimen, kuka hanketta toteuttaa ja mitä hankkeessa tehdään sekä sen, että hanke on toteutettu EU:n maaseuturahaston tuella. Jos hakijalla on monta hanketta, niiden tiedot voi esittää yhdessä julisteessa. Julisteessa on kuitenkin oltava yksilöityä tietoa jokaisesta hankkeesta. Tulosta juliste A3-koossa.

Julistepohja word-muodossa (.docx), Leader-ryhmän rahoittama
Julistepohja word-muodossa (.doc), Leader-ryhmän rahoittama

Julistepohja InDesign-muodossa, Leader-ryhmän rahoittama

Pysyvät tiedotuskyltit

Jos kyseessä on investointi, jonka julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 500 000 euroa ja joka käsittää fyysisen kohteen hankinnan tai infrastruktuurin tai rakennushankkeen rahoittamisen, aseta näkyvälle paikalle pysyvä tiedotuskyltti. Kyltin tulee olla paikallaan viisi vuotta viimeisen maksun saamisesta. Toimen toteuttamisen ajaksi ei tarvitse kiinnittää julistetta vaan pysyvä kyltti riittää.

Saat kyltin Leader-ryhmältä.

Maaseutu.fi – Tuensaajan viestintäohjeet

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/talouspäällikkö
044 770 0174

Anna Koskinen
talouspäällikkö
044 771 4073

Tiina Västilä 
kyläaktivaattori
044 712 4208

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Janne Niemimäki
kalatalouskoordinaattori
044 744 0396

Joonas Karhinen
yritysaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!