Hämeen Leader-ryhmät

EMO ry Espoo, Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Vantaa Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Nastola ja Orimattila Linnaseutu ry Hattula, Janakkala ja Hämeenlinna Lounaplussa ry Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä  

KUN SINULLA ON IDEA…

  1. Mieti, mitä konkreettisesti haluat tehdä.
  2. Ota yhteyttä alueesi LEADER-ryhmään tai ELY-keskukseen. Yhdessä ELY-keskuksen tai paikallisen LEADER-ryhmän hankeneuvojan kanssa tarkennatte suunnitelmaa ja teette rajauksia, sillä kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Hankkeita voi toteuttaa myös yhdessä kumppaneiden kanssa, joko alueellisesti tai yli aluerajojen. Myös kansainväliset hankkeet ovat mahdollisia.
  3. Rahoitushakemus tehdään Hyrrä-järjestelmään, jossa se osoitetaan oman alueesi LEADER-ryhmälle tai ELY-keskukselle. Rahoittaja vahvistaa hakemuksen vireilletulon.
    Rahoittaja käsittelee hakemuksen ja tekee siihen päätöksen, jonka saat tiedoksi.
  4. LEADER-ryhmien rahoittamissa hankkeissa varaa aika hankkeen aloituskokousta varten. Aloituskokouksessa saat ohjeita ja neuvoja hankkeen toteutukseen ja voit käynnistää hankkeen.
  5. Jos saat rahoitusta LEADER-ryhmältä, pyydä työntekijöiltä ohjausta maksuhakemuksen laatimisessa. Tuen maksuhakemus tehdään myös Hyrrä-järjestelmään, jonne tallennetaan maksuhakemus ja tarvittavat liitteet. Maksuhakemuskertojen määrä vaihtelee eri hankemuodoissa. Tarkista hakukertojen määrä päätöksestä.
  6. Hankkeen tai toimenpiteen päättyessä viimeinen maksuhakemus on tehtävä viimeistään neljän kuukauden kuluessa hankkeen päättymisestä. Liitä mukaan loppuraportti ja seurantatiedot sekä LEADER-ryhmien palautelomake.

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/talouspäällikkö
044 770 0174

Anna Koskinen
talouspäällikkö
044 771 4073

Tiina Västilä 
kyläaktivaattori
044 712 4208

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Janne Niemimäki
kalatalouskoordinaattori
044 744 0396

Joonas Karhinen
yritysaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!