Hämeen Leader-ryhmät

EMO ry Espoo, Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Vantaa Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Nastola ja Orimattila Linnaseutu ry Hattula, Janakkala ja Hämeenlinna Lounaplussa ry Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä  

Hankerahoitus

Yritys- ja hanketukien kohdalla on käytössä jatkuva haku eli voit jättää hakemuksesi milloin vain. Yritys- ja hanketuilla rahoitettavan hankkeen voi aloittaa omalla riskillä, kun hakemus on tullut vireille.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tärkeimmät tavoitteet ovat maa- ja metsätalouden kilpailukyvyn parantaminen, maaseutumaisten alueiden elinkeinoelämän monipuolistaminen sekä maaseudun asukkaiden elämänlaadun parantaminen.

Hämeen Leader-ryhmät ovat laatineet omat kehittämisstrategiansa, jota ne toteuttavat omilla alueillaan.

Tuettava toiminta

Yleishyödylliset kehittämis- ja investointihankkeet tähtäävät maaseudun asumisviihtyvyyden, vetovoimaisuuden ja toiminnallisuuden parantamiseen.

Korkealaatuisten tuotteiden ja onnistuneiden investointien takana on aina vankka osaaminen. Ammattiosaamisen jatkuva ylläpitäminen sekä kyky omaksua uutta, ajankohtaista tietoa ja uusia menetelmiä on keskeinen osa tulevaisuuden maaseutua ja sen kilpailukyvyn parantamista. Tätä voidaan edistää koulutus- ja tiedonvälityshankkeilla.

Tuen saamisen edellytykset

Tukea voidaan myöntää sellaiseen hankkeeseen, jonka toteuttamisen katsotaan tehokkaimmin edistävän Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman sekä alueellisen maaseutusuunnitelman tai paikallisen maaseudun kehittämisstrategian toteutumista.

Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että hanke toteutetaan sen tavoitteisiin nähden kokonaistaloudellisesti edullisesti ja sen tulokset ovat yleisesti hyödynnettävissä.

Tuki antaa hakijalle mahdollisuuden tehdä sellaisia hakijan toimintaan liittyvää kehittämistyötä, jonka toteuttaminen ilman tukea ei olisi mahdollista.

Tukea ei voida myöntää toimenpiteeseen, joka on aloitettu ennen hankkeen vireilletuloa.

Valintakriteerit yhteisöt

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/talouspäällikkö
044 770 0174

Anna Koskinen
talouspäällikkö
044 771 4073

Tiina Västilä 
kyläaktivaattori
044 712 4208

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Janne Niemimäki
kalatalouskoordinaattori
044 744 0396

Joonas Karhinen
yritysaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!