Tervetuloa osallistumaan Järvikalan reseptikilpailuun!

 

Osallistu järvikalan reseptikilpailuun ja löydä kehittelemäsi järvikalatuote tulevaisuudessa kauppojen hyllyiltä tai annoksena vaikka koululaisten lautasilta.

Reseptikilpailun tavoitteena on löytää uusia, maukkaita kalan valmistusreseptejä niin kuluttajien, laitoskeittiöiden kuin elintarvikejalostajien hyödynnettäväksi. Reseptikilpailun kiinnostavimmat reseptit testataan ja paras resepti palkitaan mahtavalla Rosellin kaiverretulla kalaveitsellä. Voittajareseptistä pyritään kilpailun jälkeen saamaan aikaan kaupallinen tuote yhteistyössä kalanjalostusyrityksen kanssa. Parhaista resepteistä kootaan myös reseptisivusto.

Kilpailun tarkoituksena on löytää uusia maukkaita järvikalareseptejä kaikkien kansalaisten saataville sekä kasvattaa kotimaisten järvikalatuotteiden valikoimaa kauppojen tarjonnassa sekä suurtalouskeittiöiden ruokalistoilla. Kilpailussa lisäpisteitä saa vajaasti hyödynnettyjen kalalajien käytöstä reseptissä sekä reseptin soveltuvuudesta kaupalliseen käyttöön.

Järvikala reseptikilpailu toteutetaan osana Järvikalan arvoketjun kehittäminen Sisä-Suomessa -hanketta, jonka tarkoituksena on tukea kotimaisen järvikalan päätymistä kuluttajien lautasille entistä tehokkaammin.

 

Osallistumisohjeet:

-Osoite Lähetä kilpailureseptisi valmistusohjeineen sähköpostiosoitteeseen: katja.svahnback@paijanne-leader.fi

Voit halutessasi liittää mukaan myös kuvia videomateriaalia valmistuksesta.

-Otsikko Lähetä viesti yllä mainittuun osoitteeseen otsikolla: Järvikalan reseptikilpailu + reseptin nimi

-Kilpailusarja Merkitse viestiin selkeästi kumpaan kilpailusarjaan (1. Järvikalatuote kauppojen hyllylle tai 2. Puoli- tai täysjaloste suurtalouskeittiöille) osallistut. Voit osallistua kilpailuun myös usealla reseptillä. Lähetä tällöin jokainen resepti omana sähköpostinaan. Kuvaile viestissäsi mahdollisimman tarkasti millainen valmis tuote mielestäsi on, jos se päätetään kaupallistaa.

-Lähetä resepti 20.3.2021 mennessä niin olet mukana kilpailussa. Liitä mukaan yhteystietosi!

 

Kilpailun säännöt:

-Kilpailuun osallistuminen Järvikalan reseptikilpailu on tarkoitettu kaikille ruoanlaitosta kiinnostuneille. Osallistua voi niin harrastelijakokit kuin ammattilaisetkin.

Kilpailusarjoja on kaksi:

  1. Järvikalatuote kauppojen hyllyille
  2. Puoli- tai täysjaloste suurtalouskeittiöille, esimerkiksi kouluruokailuihin.

Reseptin pääraaka-aineena tulee olla kotimainen järvikala. Vajaasti hyödynnettyjen kalalajien, kuten särkikalojen sekä muikun käytöstä saa lisäpisteitä. Raaka-aineen tulee olla saatavissa yleisiltä markkinoilta tai hoitokalastussaaliista jotta tuotteen kaupallistaminen kilpailun jälkeen on mahdollista. Reseptin tulisi soveltua tai se pitäisi pystyä muokkaamaan mahdollisimman hyvin kaupalliseksi tuotteeksi.

Kilpailuun osallistuneista resepteistä valitaan 5-10 parasta, jotka valmistetaan ammattikeittiössä maistelua varten. Koululaisista, ruoka-alan ammattilaisista sekä kala-alan asiantuntijoista koostuva raati arvioi annokset ja valitsee voittajan. Voittaja palkitaan Rosellin kalaveitsellä. Kilpailun jälkeen Sisä-Suomen kalatalousryhmä pyrkii kaupallistamaan voittajareseptin yhteistyössä kalanjalostusyrityksen kanssa. Myös muita maisteluvaiheeseen päässeitä reseptejä saatetaan pyrkiä kaupallistamaan. Kaikille jatkoon pääseille ilmoitetaan asiasta ja reseptit kootaan reseptisivustoksi kilpailun jälkeen.

-Osallistumiskelpoisuus Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat henkilöt pois lukien henkilöt, jotka ovat olleet tekemisissä tämän kilpailun kanssa. Osallistumisessa ei ole ikärajaa.

-Osallistumisaika Osallistumisaikaa on 20.3.2021 asti ellei toisin ilmoiteta.

-Voittajan valinta ja palkinto Vain kilpailuajan sisällä tulleet reseptit ovat mukana kilpailussa. Kilpailuun osallistuneista resepteistä valitaan 5-10 parasta, jotka valmistetaan ammattikeittiössä maistelua varten. Raati valitsee maistelun perusteella voittajan. Raati koostuu koululaisista, ruoka-alan ammattilaisista ja kala-alan asiantuntijoista. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota erityisesti tuotteen makuun, rakenteeseen, kekseliäisyyteen, raaka-ainevalintoihin (lisäpisteitä vajaasti hyödynnettyjen lajien käytöstä) sekä soveltuvuuteen kaupalliseksi tuotteeksi. Paras resepti palkitaan kaiverretulla Rosellin kalaveitsellä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti huhtikuussa 2021. Voittajan nimi ja asuinpaikkakunta julkaistaan järjestäjän internet-sivustolla. Palkinto luovutetaan voittajalle erikseen ilmoitettuna aikana.

-Julkaisu- ja reseptien käyttöoikeudet Kilpailun järjestäjällä ja sidosryhmillä on oikeus käyttää ja julkaista kilpailuun osallistuneita reseptejä, reseptikuvia ja videoita. Lähettämällä aineistoaan kilpailuun, osallistuva henkilö antaa suostumuksensa aineiston julkaisemiseen. Kilpailuun osallistuneiden reseptien käyttöoikeudet siirtyvät hankkeelle ja sen yhteistyökumppaneille. Kilpailun tuotoksena syntyneen mahdollisen kaupallisen myyntituotteen tuotosta 1% ohjataan reseptin kehittäjälle.

-Säännöt Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailun sääntöjä.

-Kilpailun järjestäjä Sisä-Suomen kalatalousryhmä, Lähikalan arvoketjun kehittäminen Sisä-Suomessa-hanke

 

Palkintona Rosellin kaiverrettu kalaveitsi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja:
Katja Svahnbäck
Kalatalouskoordinaattori
Sisä-Suomen kalatalousryhmä
puh: 044 7440396
email: katja.svahnback@paijanne-leader.fi
https://www.paijanne-leader.fi/kalatalousryhma

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/talouspäällikkö
044 770 0174

Anna Koskinen
talouspäällikkö
044 771 4073

Tiina Västilä 
kyläaktivaattori
044 712 4208

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Janne Niemimäki
kalatalouskoordinaattori
044 744 0396

Joonas Karhinen
yritysaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!