Kalaparlamentti 23.11.2022

Tervetuloa mukaan Sisä-Suomen Kalaleaderin historian toiseen Kalaparlamenttiin. Tällä kertaa tilaisuus järjestetään hybridi-muotoisena 23.11. klo 13-15. Kalaparlamentti on kohdennettu ensisijaisesti Sisä-Suomen toimijoille, mutta kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen. Voit osallistua paikan päällä Koulutuskeskus Salpauksessa tai etänä Teams:n välityksellä. Tarkempi päivän ohjelma julkaistaan lähempänä tilaisuuden ajankohtaa.Samana päivänä järjestetään Salpauksessa Mestari-Kisälli 2 -hankkeen avaustilaisuus, johon kaikilla Kalaparlamenttiin osallistuvilla on myös mahdollisuus osallistua.

Kalaparlamentin jälkeen on mahdollisuus tutustua Salpauksen tiloihin ja verkostoitua osallistujien kesken. Voit myös osallistua iltapalalle ja saunailtaan, paikan päällä on myös yöpymismahdollisuus (omakustanteiset).

Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 16.11. jotta saadaan varmistettua ajoissa ruokailut ja yöpymiset. Ilmoittaudu päivään osoitteessa: https://forms.office.com/r/aUDmUF6zgw


Kalaparlamentti 21.9.2022

Sisä-Suomen Kalaleaderin ensimmäinen Kalaparlamentti järjestettiin 21.9.2022 klo 13 etäyhteyksin. Kalaparlamentin tarkoituksena on koota kala-alan yrittäjät ja kehittäjät yhteen kuulemaan mielenkiintoisista alan asioista ja uutisista. Samalla toimijat pääsevät kertomaan kokemuksistaan ja pääsevät verkostoitumaan toisten kanssa.

Ensimmäisessä tilaisuudessa kerrottiin itse Kalaparlamentista ja pohdittiin miten tavoitettaisiin parhaiten mahdollisimman moni asiasta kiinnostunut mukaan tilaisuuksiin. Nyt tilaisuus järjestettiin vain etäyhteyksin ja linkkiä teamssiin jaettiin avoimesti sosiaalisessa mediassa ja kutsu tilaisuuteen lähetettiin tiedossa oleville toimijoille myös mm. sähköpostitse. Tällä kertaa osallistujia oli parhaimmillaan 14 henkilöä. Kalaparlamentin on tarkoitus kokoontua kahden kuukauden välein ja toivottavasti yhä useampi osallistuu parlamenttiin, kun siitä on vakiintunut tasaisin väliajoin kokoontuva tiedotusfoorumi. Toki tällä kertaa ajankohta osui keskelle hyvin kiivasta kalastussesonkia, eikä kaikilla ole mahdollisuutta osallistua muiden kiireiden vuoksi. Tämän vuoksi Kalaparlamenteista kootaan jälkeenpäin lyhyt tiivistelmä, jotta kaikki halukkaat pääsevät tarkistamaan minkälaisia asioita tilaisuudessa käsiteltiin sekä listataan tilaisuudessa tulleita vinkkejä/linkkejä ja muita hyödyllisiä asioita.

21.9. Kalaparlamentissa esiin tulleet asiat ja esitykset:

  • Janne Ruokolainen (kalatalousaktivaattori, Sisä-Suomen Kalaleader), kertoi itse Kalaparlamentista ja sen toiminta-ajatuksesta.
  • Janne Niemimäki (kalatalouskoordinaattori, Sisä-Suomen Kalaleader), esitteli elokuussa 2022 alueen kalatalouden toimijoille järjestetyn kyselyn tuloksia ja pohdintoja sen pohjalta. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää minkälaisia toimitiloja (lähinnä pakastetiloja) yrittäjiltä löytyy ja olisiko heillä kiinnostusta kehittää yhteisiä uusia/kunnostettuja tiloja. Esitys
  • Antti Kinnunen (projektipäällikkö, XAMK) kertoi kala-alan logistiikasta ja sen tehostamisesta. XAMK:n Kalastusketjun toiminnanohjauksen kehittäminen –hankkeessa pureuduttiin Itä-Suomen logistisiin haasteisiin ja mahdollisiin ratkaisuihin. Esitys
  • Jorma Kirjavainen (johtava kalatalousasiantuntija, Pohjois-Savon ELY) jakoi tietoa uudesta EMKVR-ohjelmakaudesta ja kertoi miten sen valmistelu ja täytäntöönpano on edistynyt. Lisäksi hän kertoi minkälaisia rahoitusmahdollisuuksia uusi ohjelmakausi tuo tullessaan. Esitys
  • Esitysten jälkeen (ja niiden aikanakin) osallistujat keskustelivat päivän aiheista ja vähän muistakin mielenpäällä olleista asioista. Tässä linkkejä, joita jaettiin Kalaparlamentissa:
  • Kalaparlamentin lopussa pohdittiin seuraavaa tapaamista, alustavasti päädyttiin marraskuun loppupuoleen tai joulukuun alkuun, jolloin muikun mätikausi on jo ohi. Tilaisuus on mahdollisesti Asikkalassa Koulutuskeskus Salpauksessa samalla, kun järjestetään Sisä-Suomen Kalaleaderin Mestari-Kisälli 2 -hankkeen avaustilaisuus.
  • Koko Kalaparlamentti-tallenteen löydät täältä (tallenne on katsottavissa 19.1.2023 asti).

Jokaisen Kalaparlamentin jälkeen avataan “Kalaparlamentin jatkot” -kysely, jossa vielä perehdytään päivän aiheisiin ja kysellään mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Tämän kertainen kysely löytyy TÄÄLTÄ. Vastaa kyselyyn 2.10.2022 mennessä.

Kiitos kaikille osallistujille, tästä on hyvä jatkaa Kalaparlamentin kehitystä ja levittää sen ilosanomaa eteenpäin!

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/talouspäällikkö
044 770 0174

Anna Koskinen
talouspäällikkö
044 771 4073

Henna Pirkonen
kyläaktivaattori
044 712 4208

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Janne Niemimäki
kalatalouskoordinaattori
044 744 0396

Joonas Karhinen
yritysaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!