Kalaleaderin alueen Leader-ryhmät
Viisari ry Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski Vesuri-ryhmä ry Jämsä, Kuhmoinen, Keuruu, Multia, Petäjävesi Jyväsriihi ry Laukaa, Muurame, Uurainen, Jyväskylä Maaseutukehitys ry Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Luhanka ja Toivakka Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Orimattila ja Lahti Pohjois-Kymen kasvu ry Iitti, Kouvola Suomen sisävesiammattikalastajaliitto Kalatalouden keskusliitto

Vesiviljely
Vesiviljelyn edellytykset ovat koko Kymijoen vesistöalueella varsin hyvät. Alueen suuret reittivedet ja niiden suuret virtaamat mahdollistavat laitosten riittävän vesityksen. Lisäksi alueen suuret vesistömassat tasaavat niiden tuottamia ravinnepäästöjä, jolloin ympäristövaikutukset jäävät pieniksi.
Vesiviljely on keskittynyt lähinnä toiminta-alueen pohjoisosiin, jossa se on taloudellisesti merkittävin elinkeinokalatalouden toimintamuoto. Alueelta löytyy useita suuria poikastuotantoon keskittyneitä laitoksia ja joitakin teuraskalaa tuottavia laitoksia. Lisäksi merkittävä osa Suomen luonnonravintokasvatuksen tuotannosta on sijoittunut Keski-Suomeen.
Viime vuosina vesiviljelijät ovat kiinnostuneet yhä enemmän erilaisista kiertovesikasvatuksen muodoista. Sisä-Suomen kalatalousryhmä onkin rahoittanut kaksi hanketta teemaan liittyen:
Aquaponisen loppuraportti