Kalaleaderin alueen Leader-ryhmät

Viisari ry Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski Vesuri-ryhmä ry Jämsä, Kuhmoinen, Keuruu, Multia, Petäjävesi Jyväsriihi ry Laukaa, Muurame, Uurainen, Jyväskylä Maaseutukehitys ry Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Luhanka ja Toivakka Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Orimattila ja Lahti Pohjois-Kymen kasvu ry Iitti, Kouvola Suomen sisävesiammattikalastajaliitto Kalatalouden keskusliitto
toimintaohjelma eu lippu

Vesiviljely

Vesiviljelyn edellytykset ovat koko Kymijoen vesistöalueella varsin hyvät. Alueen suuret reittivedet ja niiden suuret virtaamat mahdollistavat laitosten riittävän vesityksen. Lisäksi alueen suuret vesistömassat tasaavat niiden tuottamia ravinnepäästöjä, jolloin ympäristövaikutukset jäävät pieniksi.

Vesiviljely on keskittynyt lähinnä toiminta-alueen pohjoisosiin, jossa se on taloudellisesti merkittävin elinkeinokalatalouden toimintamuoto. Alueelta löytyy useita suuria poikastuotantoon keskittyneitä laitoksia ja joitakin teuraskalaa tuottavia laitoksia. Lisäksi merkittävä osa Suomen luonnonravintokasvatuksen tuotannosta on sijoittunut Keski-Suomeen.

Viime vuosina vesiviljelijät ovat kiinnostuneet yhä enemmän erilaisista kiertovesikasvatuksen muodoista. Sisä-Suomen kalatalousryhmä onkin rahoittanut kaksi hanketta teemaan liittyen:
Aquaponisen loppuraportti

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/talouspäällikkö
044 770 0174

Anna Koskinen
talouspäällikkö
044 771 4073

Tiina Västilä 
kyläaktivaattori
044 712 4208

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Janne Niemimäki
kalatalouskoordinaattori
044 744 0396

Joonas Karhinen
yritysaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!