Kalatalousryhmän alueen Leader-ryhmät

Viisari ry Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihitipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski Vesuri-ryhmä ry Jämsä, Kuhmoinen, Keuruu, Multia, Petäjävesi Jyväsriihi ry Laukaa, Muurame, Uurainen, Jyväskylä Maaseutukehitys ry Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Luhanka ja Toivakka Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Nastola, Orimattila ja Lahti Pohjois-Kymen kasvu ry Iitti, Kouvola
toimintaohjelma eu lippu

Kalankasvatus

Kalankasvatuksen edellytykset ovat koko Kymijoen vesistöalueella varsin hyvät. Alueen suuret reittivedet ja niiden suuret virtaamat mahdollistavat kalankasvatuslaitosten riittävän vesityksen. Lisäksi alueen suuret vesistömassat tasaavat laitosten tuottamia ravinnepäästöjä, jolloin niiden ympäristövaikutukset jäävät pieniksi.

Kalankasvatus on keskittynyt lähinnä toiminta-alueen pohjoisosiin, jossa se on taloudellisesti merkittävin elinkeinokalatalouden toimintamuoto. Alueelta löytyy useita suuria poikastuotantoon keskittyneitä laitoksia ja joitakin teuraskalaa tuottavia laitoksia. Lisäksi merkittävä osa Suomen luonnonravintokasvatuksen tuotannosta on sijoittunut Keski-Suomeen.

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/taloussihteeri
044 770 0174

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Henna Pirkonen
kyläaktivaattori
044 712 4208

Joonas Karhinen
yhteisöaktivaattori

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!