Kalatalousryhmän alueen Leader-ryhmät

Viisari ry Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihitipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski Vesuri-ryhmä ry Jämsä, Kuhmoinen, Keuruu, Multia, Petäjävesi Jyväsriihi ry Laukaa, Muurame, Uurainen, Jyväskylä Maaseutukehitys ry Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Luhanka ja Toivakka Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Nastola, Orimattila ja Lahti Pohjois-Kymen kasvu ry Iitti, Kouvola
toimintaohjelma eu lippu


EMKR-logo loresSISÄ-SUOMENkalatalousryhmäLOGO1

 

 

Sisä-Suomen kalatalousryhmän toiminnan tarkoituksena on kehittää ja vahvistaa toiminta-alueensa elinkeinokalataloutta. Käytännön toimenpiteitä tässä työssä ovat mm. alueen toimijoiden aktivointi, elinkeinokalataloutta palvelevan infrastruktuurin kehittäminen sekä osaamisen ja yhteistyön lisääminen.

IMG_0696

 

Ryhmän toiminta-alue kattaa Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maakunnat sekä osia Kymenlaakson ja Etelä-Savon maakunnista.

Sisä-Suomen kalatalousstrategian ja kalatalousryhmän strategian laadinnasta ovat vastanneet kalatalousryhmän toiminta-alueella toimivat Leader -toimintaryhmät: Etpähä ry, Jyväsriihi ry, Maaseutukehitys ry, Pohjois-Kymen kasvu ry, Päijänne-Leader ry, Vesuri-ryhmä ry ja Viisari ry yhdessä alueen elinkeinokalatalouden harjoittajien, vesialueiden omistajien sekä alueen oppilaitosten ja muiden kehittäjäyhteisöjen kanssa.

 

Sisä-Suomen kalatalousalueen visio 2020 on tehdä Sisä-Suomen kalatalousryhmän toiminta-alueesta sisävesialueiden elinvoimaisin elinkeinokalatalouden alue.

Vision mukaisesti alue tunnetaan laadukkaista kalatuotteista sekä hyvistä tuotantotavoista ja muodoista ja erittäin toimivasta logistiikasta. Alan tuotantoketjun kuuluvien osapuolten välinen yhteistyö toimii saumattomasti niin keskenään kuin alan neuvonta- ja kehittäjäorganisaatioiden sekä vesialueiden omistajien ja viranomaisten kanssa. Alan kannattavuus on parantanut uusien tuotantotapojen, logistiikan parantumisen ja jalostusasteen nousun seurauksena. Alueen liiketaloudellisesti kannattavat matkailukalastusyritykset tekevät läheistä yhteistyöstä paikallisyhteisöjen, muiden alueen matkailuyritysten sekä ammattikalastajien kanssa.
Visiossa määriteltyyn tavoitetilaan päästää toteuttamalla kolmea strategista toimintalinjaa:

1. OSAAMISEN, LAADUN JA INNOVAATIOIDEN KEHITTÄMINEN

2. INFRASTRUKTUURIN JA TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN

3. UUSIEN TUOTTEIDEN JA MARKKINOIDEN KEHITTÄMINEN

 

Sisä-Suomen Kalatalousryhmän strategia 2014-2020

 

Lisätietoa:

Janne Ruokolainen

Kalatalousaktivaattori

+358 44 712 4209

janne.ruokolainen(at)paijanne-leader.fi

fb-LOGO

 

 

Päijänne-Leader ry

Meijeritie 1
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale, toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen, taloussihteeri
044 770 0174

Janne Ruokolainen, kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Henna Pirkonen, viestintäassistentti
044 712 4208

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!