Päijänne-Leader ry:n uutiskirje

20.8.2019

TERVEISIÄ MEILTÄ!
Kesä on ollut monelle yhdistykselle vilkasta tapahtuma- ja talkooaikaa, joka on näyttäytynyt monenlaisena toimintana alueellamme. Sosiaalinen media on aika mainio väkkärä, jonka mahdollistaa erilaisiin tapahtumiin osallistumisen, vaikkei olisi lähelläkään näitä kulmia. Ja mikä parasta, jopa moneen tapahtumaan saman päivän aikana. Ihanat kuvat kertovat onnistuneista kohtaamisista, elämyksistä ja ilosta tehdä yhdessä. Näkyvyys sosiaalisessa mediassa viestii virkeästä ja elinvoimaisesta alueesta ja herättää halun poiketa paikan päällä.
Somen lisäksi tarvitaan myös aitoja kohtaamisia, joita löytyy vaikkapa Kyläkahveilla. Erilaisissa koulutuksissa ja työpajoissa saat mitä parhainta vertaistukea muiden toimijoiden kokemuksista. Syyskauden aikana on tarjolla runsaasti erialisia koulutuksia, tapahtumia ja tilaisuuksia Päijänne-Leaderin, Päijät-Hämeen Kylien ja Heimohautomon toimesta. Kaikista tapahtumista viestitään nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Seuraa niitä!

HANKKEIDEN MAKSUHAKEMUSKOULUTUS
Leader-hankkeiden maksuhakemuskoulutus järjestetään
Päijänne-Leaderin toimistolla 29.8.2019 klo 17.30 osoitteessa Kustaankuja 2, 17200 Vääksy.
Kouluttajana Hämeen ELY-keskuksen maksutarkastaja Tiina Salminen.
Paikalla myös Virpi ja Anu. Koulutuksesta erittäin tärkeät vinkit,
ohjeet ja tiedot onnistuneen maksuhakemuksen tekemiseen.

TEEMAHANKE
Syksyn 2019 aikana valmistellaan uutta teemahanketta yhteisöjen pieniin investointeihin liittyen. Teemahankkeesta kerrotaan kunnittain pidettävissä tilaisuuksissa, nettisivuilla sekä muilla sosiaalisen median kanavilla. Nyt kannattaa miettiä jo valmiiski, jos yhteisössä olisi jonkin pienenkin hankinnan tarve, vaikkapa dataprojektori tai ulkohuussi.

HANKKEET ESIIN
Olemme aloittaneet Facebookissa (näkyy syötteenä myös nettisivuilla) kampanjan #hankkeetesiin, jossa esittelemme lyhyesti kaikki tällä ohjelmakaudella ra-hoittamamme hankkeet. Rahoitettuja hankkeita on paljon, joten esiteltävää riittää pitkään. Lisää tietoa Päijänne-Leader ry:n rahoittamista hank-keet löytyy Hämeenraitin sivuilta, hankerekisteristä. Sieltä näet myös muiden Päijät- ja Kanta-Hämeen Leader-ryhmien, Sisä-Suomen Kalatalousryhmän sekä Hämeen Ely-keskuksen rahoittamat hankkeet. Hankerekisteri täällä: www.hameenraitti.fi/hankerekisteri/

HEIMOHAUTOMO
Päijänne-Leaderin hallinnoima yhteisöhanke, Heimo-hautomo, on apuna kylien ja yhteisöjen kehittämisessä koko Päijät-Hämeen alueella. Työpajojen, erilaisten koulutusten ja tapahtumien kautta pyritään saamaan mm. nuoria mukaan kylätoimintaan, etsitään alueen historiasta tarinoita yhteisön toiminnan tueksi ja pohditaan ja testataan erilaisia ratkaisuja kaikkeen tarpeen-mukaiseen kehittämiseen yhdistyksissä ja yhteisöissä. Tutustu ihmeessä lisää: www.heimohautomo.fi

KALALEADERIN KUULUMISIA
Mestari-Kisälli – hanke tositoimiin elokuussa!
Sisä-Suomen kalatalousryhmän toiminnan tarkoituk-sena on kehittää ja vahvistaa toiminta-alueensa elinkeinokalataloutta. Päätoimisten ammattikalastajien määrä on pysynyt lähes vakiona Sisä-Suomessa. Osa kalastajista alkaa kuitenkin olla jo eläkeiässä. Järvistämme pyydetyn kalan kysyntä kasvaa kaiken aikaa ja tarve uusille kalastajille on kova. Nyt alkaneessa hankkeessa koulutetaan uusia kalastajia alalle Mestari-Kisälli -periaatteella. Vuoden kestävän hankkeen aikana kisälli on kuusi kuukautta mukana kalastajan käytännön työssä. Käytännön työn jaksot jaetaan siten, että kisälli pääsee osallistumaan kaikkiin vuoden kierron mukaisiin pyyntitapoihin. Hanke toteutetaan yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

YHDISTYKSET JA YKSITYISJÄSENET!
Muistattehan ilmoittaa päivittyneet yhteystiedot meille os. toimisto@paijanne-leader.fi, jotta viesti uusimmista käänteistä, koulutuksista ja rahoitusmahdollisuuksista tavoittaa sinut mahdollisimman hyvin.

MUISTUTUS KÄTEVISTÄ TUKIMAHDOLLISUUKSISTA: NUORISOLEADER JA YHTEISÖLEADER
NuorisoLeader ja YhteisöLeader-rahoitusten tavoit-teena on käynnistää uutta toimintaa ja saada erityisesti nuoria mukaan kehittämistyöhön ja projekteihin. Rahoitus on tarkoitettu ensisijaisesti hakijoille, joilla ei ole aikaisempaa hankekokemusta. Projektien teema on vapaa. Se voi liittyä esimerkiksi tapahtumien tai opintoretkien järjestämiseen. Se voi olla vaikkapa kylä- tai nuorisolehden työstämistä, yhteisten harrastevälineiden hankinta tai jokin muu pieni yhteinen hankinta tai kunnostusprojekti.
Rahoitusta hankkeille on mahdollisuus saada 100-500 euroa/hanke. Hakua varten on olemassa sähköinen hakulomake, joka mahdollistaa hankkeiden haun suoraan Päijänne-Leaderin nettisivuilta. Hankkeet käsitellään toimistopalaverissa viikoittain.

IHAN KOHTA TAPAHTUU:
16.8. Tanssivat Kyläkahvit, Maakeski, Rientola
17.8. Kyläkalaasi, vuoden kylän juhla, Pääsinniemi
29.8. Maksuhakemuskoulutus, Päijänne-Leader tsto
24.9. Kyläkahvit ja bingo Niinikoskella Orimattilassa
Tapahtumista tarkemmin
paijanne-leader.fi
www.phkylat.fi

Iloa ja voimia syksyyn!

Anu, Virpi, Henna, Joonas, Janne ja Maiju

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/taloussihteeri
044 770 0174

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Henna Pirkonen
kyläaktivaattori
044 712 4208

Joonas Karhinen
yhteisöaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!