Puheenjohtajuus vaihtui Päijänne-Leader ry:ssä

25.4.2018

Päijänne-Leader ry:n vuosikokousta vietettiin tiistaina 24.4.2018 Heinolan kirkonkylän Kyläpirtillä. Tupa täyttyi jo hyvissä ajoin. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Kirsi Lehtimäki, Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat sekä Päijänne-Leader ry:n mahdollinen sääntöuudistus ja aiesopimuksen teko Päijät-Hämeen kylät ry:n kanssa maakunnallisen kylätoiminnan liittämisestä Päijänne-Leader ry:n alaisuuteen.

Kiertävä puheenjohtajuus
Päijänne-Leader ry hallituksen puheenjohtaja valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan, kuntaedustus vaihtuu samalla syklillä. Viimeisimmät kaksi vuotta puheenjohtajan nuija oli Asikkalalla, Kalkkisten tonttunakin tunnetulla Hellevi Tupalalla. Uudeksi puheenjohtajaksi vuosikokous 2018 valitsi Marianne Julinin Hartolasta. Julin toimii Hartolassa mm. kunnanvaltuutettuna ja on kunnanhallituksen jäsen.

Hallituksen kokoonpano 2018
Asikkalassa hallituksen jäseninä jatkavat Hellevi Tupala ja Isa Maunula. Hartolasta puheenjohtajaksi valitun Marianne Julinin lisäksi uutena Kai Virtanen Mari Eilamon jatkaessa. Heinolan edustajina toimivat Hannu Rinne sekä uutena Saija Jäppinen. Padasjoen edustajana jatkaa Maria Virtanen sekä uutena Suvi Ahola. Pertunmaan uudet edustajat ovat Risto Salminen ja Sini Heikkilä. Sysmästä jatkavat Juhana Kallio ja John Lönnberg.

Leader -toiminnan ja kylien kombo
Kokouksessa käytiin myös keskustelua Päijänne-Leader ry:n ja Päijät-Hämeen kylät ry:n fuusiosta. Päijät-Hämeen kylät ry:n syyskokous 2017 päätti yksimielisesti, että yhdistymiseen liittyviä yksityiskohtia voidaan lähteä selvittämään. Päijänne-Leader ry:n vuosikokouksen viesti oli sama ja nyt aiesopimuksen myötä selvitystyötä jatketaan. Yhdistymisen etuna nähdään mm. kehittämistyön tunnettuuden lisääntyminen, hallinnollisten päällekkäisyyksien poistuminen ja läheisempi kontakti alueen toimijoihin.

Suo, Kuokka ja Jussi -kunniakirjat alueen kehittäjille
Kokouksen päätteeksi muistettiin käynnissä olevan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ohjelmakauden 2014-2020 maaliin saatuja hankkeita Päijänne-Leader ry:n alueelta.

Suo – kunniakirjan sai Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys työstään Vääksyn kanava-alueen kulttuuriympäristön kehittämisestä ja alueidentiteetin vahvistamisesta paikallisten tarinoiden avulla.

Kuokka – kunniakirjan sai Pykäläsaari-projekti Pertunmaalta. Projekti sai tunnustuksen uudenlaisen yhteisöllisen toiminnan kehittämisestä ja talkoohengestä. Pykäläsaari-projekti on lisännyt alueen asukkaiden vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ja lisännyt alueen kiinnostavuutta myös vapaa-ajan asukkaiden parissa.

Viimeiseksi, muttei vähäisimpänä Jussi – kunniakirja luovutettiin Timo Taulolle. Timo on ollut idearikkaana moottorina Urajärven kartanoteatterin toiminnassa ja edistänyt lokaalia yhteisöllisyyttä yli toimijarajojen ja näin mahdollistanut uudenlaisen kylätoiminnan syntymisen, jossa jokaiselle löytyy oma tapa toteuttaa yhteisöllistä tekemistä aina liikenteen ohjauksesta katsomon rakentamisen kautta näyttelemiseen. Urajärven kartanoteatteri on Timon käsikirjoitusten kautta tarjonnut värikästä paikallishistoriaa jo kolmena kesänä.

Lisäksi Sisu -kunniakirja oli valmisteltu Vaellustalli Toresonille, joka sitkeästi ja sinnikkäästi saattoi hankkeensa loppuun asti hyväksytysti. Toreson on hyvä esimerkki pienestä yrityksestä, jolle pienikin on merkityksellistä.

 

Kuvassa Timo Taulo (vas.), Kari Karjalainen (Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys), Pirjo Kallio ja Markus Montin (Pykäläsaari-projekti).

PÄÄTÖSKAHVIT HANKKEILLE 3.5.2018

20.4.2018

Päijänne-Leader ry järjestää käynnissä olevan ohjelmakauden
2014-2020 päättyneille hankkeille päätöskahvit. Illan
aikana kuullaan kokemuksia hankkeista ja juhlitaan mokia
ja onnistumisia. Tervetuloa!
Aika: 3.5.2018 klo 18.00
Paikka: Päijännetalo, Meijeritie 1, Vääksy
Ilmoittautumiset TÄÄLTÄ!

Uutiskirje 2/2018

16.4.2018

Uusin uutiskirjeemme LUETTAVISSA TÄÄLLÄ!

Päijänne-Leader ry

Meijeritie 1
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale, toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen, taloussihteeri
044 770 0174

Janne Ruokolainen, kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Henna Pirkonen, viestintäassistentti
044 712 4208

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!