YHTEISÖT KASVUALUSTANA -seminaari 18.3.2021

9.3.2021

YHTEISÖT KASVUALUSTANA -seminaari 18.3.2021

Yhteisöt kasvualustana -seminaari kokoaa laajalti aluekehittäjiä, päättäjiä ja vaikuttajia keskustelemaan aluekehittämisestä ja yhteisöllisyyden tärkeydestä.

Seminaari järjestetään etänä 18.3.2021 klo 13–17.30.

TUTUSTU SEMINAARIIN!

ILMOITTAUDU SEMINAARIIN!

Ohjelmassa on monipuolinen kattaus keskustelua, huippuasiantuntijoita ja ajatusten ravistelua yhteisöllisyydestä sekä aluekehittämisestä. Aluetutkija Timo Aro johdattaa osallistujat kukoistavan alueen viitekehykseen ja erilaisiin voimatekijöihin. Tutkimusprofessori Hilkka Vihinen luo kuvaa maaseutupolitiikasta ja yhteisöllisyydestä. Citymaalaisten Sirkku Varjonen ja Pauliina Seppälä purkavat vastakkainasettelua maaseudun ja kaupunkien välillä.

Seminaarin lopussa Aro, Vihinen ja Varjonen Citymaalaisista istuvat Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinteen sekä Hilkka Kempin, kansanedustaja ja Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtajan, kanssa saman pöydän ääreen paneelikeskustelun tiimoilta. Keskustelua paneelissa johtaa Päijät-Hämeen liiton aluekehityspäällikkö Juha Hertsi.

Seminaarin juontaa Päivi Rönni, toiminnanjohtaja (1.3.21 alkaen), MTK Häme.

Seminaaria koordinoi maaseuturahaston tuella toimiva Heimohautomo-hanke, jonka tavoitteena on kehittää ja tukea päijäthämäläisiä yhteisöjä.

Päijänne-Leader ry:n koronavirusohjeistus

13.3.2020

Päijänne-Leaderin suositus on noudattaa viranomaissuosituksia. Suomen hallitus on suositellut, että tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Myös isoja kokoontumisia tulee välttää.

Päijänne-Leader ry toteaa, että:

Kylätoiminnan, kalatalousryhmän sekä Leader-ryhmän osalta toiminta jatkuu entisellään, mutta toimintatavat muokkautuvat olemassa olevien suositusten mukaisesti. Pyrimme toteuttamaan suunnitellut tapahtumat mahdollisuuksien mukaan pääasiassa virtuaalisesti. Mikäli virtuaalisten tapahtumien järjestäminen on mahdotonta, siirretään ne myöhempään ajankohtaan. Työntekijät tavoittaa varmimmin  joko puhelimella tai sähköpostilla.

Vapaaehtoisten sekä luottamushenkilöiden kokoukset ja tapaamiset järjestetään ensi sijassa virtuaalisesti tai puhelimen välityksellä.

Päijänne-Leader seuraa valtakunnallisia viranomaissuosituksia aktiivisesti ja päivitämme niiden pohjalta omia linjauksiamme. Seuraamme myös alueemme kuntien oheistusta tapaamisten ja toiminnan järjestämisestä. Tiedotamme yhdistyksiä, yhteistyökumppaneita sekä jäsenistöämme mahdollisimman ajantasaisesti.

Tärkeintä on nyt asettaa yhteistyökumppaneidemme, työntekijöidemme sekä vapaaehtoistemme turvallisuus ja terveys edelle.

Tämä suositus koskee Päijänne-Leader ry:n toimintaa, Päijät-Hämeen Kylien kylä- ja Heimohautomo-toimintaa sekä Sisä-Suomen kalatalousryhmän toimintaa.

Päijänne-Leader ry

Kustaankuja 2
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale
toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen
hankeneuvoja/taloussihteeri
044 770 0174

Janne Ruokolainen
kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Henna Pirkonen
kyläaktivaattori
044 712 4208

Joonas Karhinen
yhteisöaktivaattori
044 767 1314

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!