Kalatalousryhmän alueen Leader-ryhmät

Viisari ry Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihitipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski Vesuri-ryhmä ry Jämsä, Kuhmoinen, Keuruu, Multia, Petäjävesi Jyväsriihi ry Laukaa, Muurame, Uurainen, Jyväskylä Maaseutukehitys ry Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Luhanka ja Toivakka Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Nastola, Orimattila ja Lahti Pohjois-Kymen kasvu ry Iitti, Kouvola
toimintaohjelma eu lippu

Hankkeet

 

Hankeideoiden kanssa kannattaa aina olla yhteydessä kalatalousaktivaattoriin. Hakijat ohjataan eteenpäin, jos hanke ei jostain syystä täytä valintakriteerejä kalatalousryhmän hankkeena.

Lisätietoa:

Janne Ruokolainen

Kalatalousaktivaattori

+358 44 712 4209

janne.ruokolainen(at)paijanne-leader.fi

 

Hankkeiden valintakriteerit

 

Sisä-Suomen kalatalousryhmän strategiaa toteutetaan pääosin kalatalousryhmän myöntövaltuuden sekä Euroopan meri ja kalatalousrahaston kautta rahoitettavilla hankkeilla. Strategiaa voidaan toteuttaa myös tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan ELY-keskuksen, Leader -toimintaryhmän tai esimerkiksi maakuntaliiton kautta toteutettavilla ja rahoitettavilla hankkeilla.
Kalatalousryhmän myöntövaltuuksista toteutettavissa hankkeissa noudatetaan seuraavia valintakriteereitä:

 

Pakolliset kriteerit:

 

Hanke ja siinä toteutettavaksi suunnitellut toimenpiteet ovat Sisä-Suomen kalatalousryhmän paikallisen strategian sekä Euroopan meri ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman mukaisia.

Hakijalla (tai tuen siirronsaajalla) tulee olla riittävät taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset toimenpiteen toteuttamiseksi.

Hakijan (tai tuen siirronsaajan), tuettavan toimenpiteen ja hakemuksen tulee täyttää lainsäädännössä, ohjelma-asiakirjassa tai hallinnollisissa määräyksissä sille / niille säädetyt kelpoisuusvaatimukset.

Hankkeen tavoitteiden tulee olla selkeitä ja toteuttamiskelpoisia.

Hankkeen kustannusten tulee olla kohtuullisia suhteessa hankkeen toimenpiteisiin ja tavoitteisiin.

 

Täydentävät kriteerit

 

Pakollisten hankekriteereiden hankkeita arvioitaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin täydentäviin hankekriteereihin:

Hanke toteuttaa riittävästi paikallislähtöisen kehittämisen perusperiaatteita, joita ovat: alueperusteisuus, alhaalta-ylös-periaate, paikallinen kumppanuus, monialaisuus, innovatiivisuus, alueiden välinen ja kansainvälinen yhteistyö sekä verkostoituminen.

Hankkeen kautta luodaan suoraan tai välillisesti mahdollisuuksia uusien työpaikkojen tai yritysten syntymiselle tai edistetään uusien yrittäjien tai nuorten saamista alalle.

Hankkeessa toteutetaan tai edistetään elinkeinokalatalouden infrastruktuurin parantamista, rakentamista tai niihin tähtäävien suunnitelmien tekemistä.

Hankkeessa edistetään alueella uusien innovaatioiden käyttöönottoa, kehittämistä tai kokeilemista.

Hankkeessa edistetään uusien tuotteiden, tuotantomenetelmien tai tuotteiden laadun parantamista.

Hankkeessa edistetään energiansäästöä, uuden ympäristölle vähemmän haitallisen teknologian käyttöönottoa sekä vähähiilisempään talouteen siirtymistä.

Täydentäviä kriteereitä arvioidaan suhteessa hankkeen kustannuksiin ja hankesuunnitelmassa ilmoitettuihin toimenpiteisiin.

 

Päijänne-Leader ry

Meijeritie 1
17200 Vääksy
toimisto(a)paijanne-leader.fi
etunimi.sukunimi(a)paijanne-leader.fi

Anu Taipale, toiminnanjohtaja
040 764 2462

Virpi Kallioinen, taloussihteeri
044 770 0174

Janne Ruokolainen, kalatalousaktivaattori
044 712 4209

Henna Pirkonen, viestintäassistentti
044 712 4208

Liity jäseneksi »

Oletko kiinnostunut alueesi kehittämisestä, liity Päijänne-Leaderin jäseneksi!